De populaire Deense vlooienmarkt voor kinderen opent binnenkort een filiaal in Luik. Het zal de eerste Børneloppen in België zijn. De winkelketen heeft al negen vestigingen in Denemarken en één in Ijsland.

Het concept doet denken aan een rommelmarkt met kinderartikelen, maar dan zonder te blijven zitten en wachten tot iemand iets koopt. Verkopers kunnen vanaf 30 euro een stand huren om hun kinderspullen op uit te stallen voor minstens één week. Dat kan gaan van kleding en speelgoed tot kinderwagens en autostoeltjes, maar het grootste deel van de winkel is gewijd aan tweedehandskleding en kinderverzorgingsartikelen. Sinds 20 mei zijn de stands al te reserveren en Børneloppen opent op 12 juni de deuren voor het grote publiek. “In april opende een nieuwe Børneloppen in Denemarken en de schappen waren in 18 minuten gereserveerd“, aldus Cassandre Jouret, initiatiefneemster van het eerste filiaal in België.

Het begon allemaal met twee moeders die tweedehandsartikelen een nieuw leven wilden inblazen en de eerste Børneloppen in Denemarken openden. Vandaag bestaan er 11 winkels, waaronder (binnenkort) een in België, met in totaal zo’n 85 medewerkers. De Belgische Børneloppen heeft 241 beschikbare standen gespreid over een gebied van 600m². De verkoper kan online de verkoop in realtime meevolgen. Voor de verkoop van de artikelen vraagt Børneloppen een commissie van 15%.

“We zijn niet zomaar een tweedehandswinkel. Het doel is om van Børneloppen een plek te maken waar iedereen zijn plek vindt. Er is ook een speeltuin voor kinderen en de mogelijkheid om ter plaatse te eten. De plek is bedoeld als een plaats van uitwisseling tussen ouders en gezinnen. Uiteindelijk gaan we workshops en evenementen organiseren. Tot op heden is er in België geen enkele concurrent die dezelfde reeks diensten aanbiedt”, besluit Cassandre Jouret.

In Denemarken is Børneloppen een gekende vlooienmarkt, maar in België werkt de keten nog aan haar naamsbekendheid. Als het initiatief aanslaat en de klanten tevreden zijn, dan zou er ook wel eens een vestiging in Vlaanderen kunnen komen. Maar voorlopig zijn alle pijlen op de eerste Belgische Børneloppen in Luik gericht en is er geen ambitie om snel uit te breiden.