Decathlon dreigt ermee de logistiek voor de e-commerce voor België en Nederland van Willebroek naar Tilburg te verhuizen als er geen akkoord met de vakbonden wordt bereikt over nachtwerk. Dat meldt De Tijd.

Anderhalf jaar geleden verhuisde de Franse keten de logistiek voor België en Nederland van een oud gebouw in Willebroek naar een nieuw distributiecentrum 800 m verderop, op de logistieke zone MG Park De Hulst. Van daaruit worden de winkels bevoorraad en worden de e-commerce bestellingen verstuurd.  

Decathlon wil er nachtwerk invoeren omdat het pakjes binnen 24 uur bij klanten thuis wil leveren. Maar volgens De Tijd slaagt de directie er niet in om samen met de vakbonden een akkoord te sluiten over hoe dat zal worden georganiseerd. “Als er geen akkoord komt, zal Decathlon zijn e-commercepakjes  voor de Belgische markt binnenkort versturen vanuit een nog te bouwen magazijn nabij Tilburg, vlak over de Nederlandse grens. Vanuit Willebroek zouden dan alleen nog de Belgische winkels worden beleverd”, schrijft de krant.

Volgens de vakbonden zal dat scenario zich niet voltrekken. Een akkoord zou binnen handbereik liggen. “We zijn momenteel constructief aan het overleggen met de directie”, zegt Vicky Hendrickx van de liberale vakbond ACLVB aan de krant. Zij hoopt in december tot een akkoord te komen, al erkent ze dat het dreigement naar Nederland te verhuizen druk zet op de onderhandelingen.

We hebben geprobeerd om de directie van Decathlon België te contacteren, maar tevergeefs.