In de retail wordt er voortdurend aangeworven. Maar naar welke functies is men het meest op zoek? Silke Wagemakers, Team Manager Retail bij Hays, weet er alles van.

Silke Wagemakers is specialiste op het gebied van aanwervingen in het domein van de retail, de grootwinkelbedrijven en de FMCG-sector. Door haar functie weet ze waar de grote retailers zoal naar op zoek zijn. Een van de antwoorden is duidelijk: nieuw talent. “Tijdens de vijf jaar dat ik aan de slag ben als headhunter, heb ik gemerkt dat de retailers voortdurend op zoek zijn naar allerlei verschillende profielen voor in hun verkooppunten. Onlangs kregen we nog de opdracht van een van de belangrijkste Belgische retailers om op zes maanden tijd 180 verschillende winkelbedienden te vinden. Het ultieme bewijs dat er heel wat mogelijkheden zijn in de sector”, legt ze uit om de context te schetsen.

Onze specialiste merkt ook op dat er meer vraag is naar mensen die aan het werk kunnen worden gezet in de winkels dan in de hoofdkantoren van de supermarkten. In de top 5 van de meest gezochte beroepen staan:

  1. Adjunct-winkeldirecteurs (Assistant store manager);
  2. Winkeldirecteurs (Store Manager);
  3. Afdelingshoofden (department manager);
  4. Verkopers;
  5. District of regionaal managers.

“Allemaal jobs die ook zaterdagwerk vereisen, wat voor sommige kandidaten heel moeilijk ligt”, vertelt Silke Wagemakers. Ze vindt dat er een rotatiesysteem zou moeten worden ingevoerd, zodat iedereen regelmatig ook kan genieten van een volledig vrij weekend.

Wat back-office betreft, is men tegenwoordig vooral op zoek naar IT-profielen. “Dat kan uiteraard variëren, in functie van de behoeften en de actuele situatie in de verkooppunten. Aarzel dus niet om regelmatig de werkaanbiedingen te consulteren”, besluit ze.

Gondola People

Dit artikel is afkomstig van onze website Gondola People. Bent u op zoek naar een nieuwe job of rekruteert u personeel?

Klik hier