De nieuwe Cru-versmarkt op de Antwerpse Groenplaats opent op 21 februari zijn deuren. Die zal meteen ook de winkel in Wijnegem vervangen die op 7 januari de boeken neerlegt. Dat maakte Colruyt Group bekend op zijn Facebookpagina.

Midden vorig jaar kondigden we al aan dat Cru zijn deuren zou openen op de Groenplaats in Antwerpen, maar nu is ook de officiële openingsdatum bekend. Op 21 februari opent de nieuwe vestiging zijn deuren, al gaat dat wel ten koste van het filiaal in Wijnegem. Dat zal nog tot en met zondag 6 januari openblijven, waarna het zijn deuren onherroepelijk moet sluiten.

Sinds oktober 2017 huurt Colruyt Group een pand op de Antwerpse Groenplaats dat oorspronkelijk eerst een nieuwe Spar zou huisvesten, maar waar na enig overleg uiteindelijk toch een Cru-winkel zal neerstrijken. Een locatie met veel potentieel voor een formule als Cru, liet Colruyt groep vorig jaar nog weten. “Dit was voor ons een unieke opportuniteit, die we met beide handen hebben gegrepen. Antwerpen is en blijft voor ons een absolute ‘must have’. We zijn ervan overtuigd dat deze meer centrale ligging voor extra mogelijkheden voor Cru kan zorgen. We blijven heel sterk geloven in het Cru-concept, en kijken ernaar uit om nu nog meer klanten kennis te laten maken met deze unieke formule”, verduidelijkte Jo Spiegeleer, business unit manager van Cru, vorig jaar. "De 10 ambachten die momenteel in Wijnegem aanwezig zijn, krijgen elk voldoende plaats in onze winkel op de Groenplaats, zodat we onze klanten niet alleen een optimale service, maar ook een uniek gamma en een uitzonderlijke winkelbeleving kunnen aanbieden. Dat betekent ook dat alle medewerkers van de Cru in Wijnegem mee zullen verhuizen naar Antwerpen."