Coolblue heeft zopas een app voor Android uitgebracht. Dat is een jaar later dan de app voor iOS, die in augustus vorig jaar beschikbaar werd voor de iPhone en iPad-gebruikers. Dat er zo lang gewacht moest worden is merkwaardig, omdat de meeste gebruikers van een smartphone op Android zitten en m-commerce aan het groeien is.

Volgens het e-commercebedrijf is de gratis app de snelste manier voor klanten om hun product in huis te krijgen. “Ze kunnen gemakkelijk filteren, de meningen van andere klanten lezen en de door hen laatst bekeken producten terugzien. Bestellen is even eenvoudig als veilig: klanten betalen via hun eigen bank-app. Vervolgens kunnen ze pakketjes volgen en hun bestellingen terugzien”, zegt Pieter Zwart, de topman van Coolblue.

“Klanten kunnen vanaf nu feedback geven en elke twee weken een verbeterde versie verwachten”, voegt hij toe. De app is beschikbaar in het Nederlands, Frans en Engels.

In Europa wordt ongeveer een derde van alle bestellingen via een mobiel apparaat (smartphone of tablet). In België is dat 15% en in Nederland 23%. M-commerce groeit wel veel sneller dan de e-commerce in het algemeen. Webshops met een speciale app noteren vaak een stijging van de verkoop met ruim de helft.