De appelen, peren, tomaten en paprika’s van Colruyt-huismerk Boni Selection vind je voortaan in een kartonnen schaaltje gemaakt van gerecycleerde kartonafval. Het schaaltje kan op zijn beurt weer opnieuw worden hergebruikt. Zo wordt er meer dan 450 ton papier gerecycleerd per jaar bij Colruyt.   

Colruyt Group heeft een alternatieve aanpak gezocht om de fruit- en groenteverpakkingen van zijn huismerk Boni Selection duurzamer te maken. De alom bekende pulpschaaltjes zijn vervangen door gerecycleerde kartonnetjes. Distributiecentra persen het kartonafval, voornamelijk afkomstig van Colruytwinkels, bij elkaar. Dat papier wordt op zijn beurt verwerkt tot de gebruiksklare nieuwe schaaltjes. Zo wordt er meer dan 450 ton papier gerecycleerd per jaar bij Colruyt.    

 

Informatieve verpakking

Het nieuwe verpakkingsmateriaal is niet alleen duurzamer, maar ook opvallender dan voorheen. Zo kunnen klanten de producten sneller terugvinden in de rekken. Daarnaast bevatten de gerecycleerde schaaltjes weetjes, smaakprofielen en gebruiksaanwijzingen. Bij de Boni Selection Kids zijn er zelfs spelletjes op de schaaltjes gezet. Zo kunnen kinderen spelen terwijl ze een lekkere appel of peer eten.