De Franse distributiegroep Degrenne Distribution komt in handen van Colruyt Group. Daarover bereikten de twee partijen gisteren een akkoord. Hoeveel Colruyt Group neertelde voor de transactie is niet geweten.

Na de aankondiging gisteren dat Colruyt in Halle een innovatief kassasysteem test, komt de groep opnieuw met nieuws. Colruyt Group neemt namelijk de Franse distributiegroep Degrenne Distribution over. Degrenne Distribution is een belangrijke speler in de distributiesector en is actief in het noordwesten van Frankrijk en in de regio Ile-de-France. Het familiebedrijf voorziet zo'n 1.800 lokale winkels van droge, verse en diepvriesproducten onder de eigen merknamen Episervice en Vivéco, en onder de merknamen Coccinelle en Coccimarket (Francap). Degrenne Distribution is goed voor een jaaromzet van 110 miljoen euro en telt zo’n 140 medewerkers. Bovendien bezit de groep een distributiecentrum in Villers-Boccage (bij Caen), een dispatchingcentrum in Pontoise (bij Parijs) en een eigen vloot.

Dankzij de overname kan Colruyt Group, dat via Codifrance al actief is in de Franse groothandelsmarkt, haar groei in de Franse lokale handel verder versterken. Verwacht wordt dat de transactie in het boekjaar 2023/24 zal afgerond zijn, aangezien de overname eerst nog door de Franse mededingingsautoriteit en het Franse ministerie van Economie en Financiën in het kader van de wet op internationale investeringen moet worden goedgekeurd. Om de overgang te waarborgen blijft het huidige management aan boord tot eind september 2023.