Casa vraagt een gerechtelijke reorganisatie aan. De winkelketen wil zo ‘haar toekomst veiligstellen’, meldt het bedrijf dinsdag in een persbericht.

Casa verwijst naar de coronacrisis voor de problemen. De covid-19-pandemie heeft het ingezette herstel doorkruist dat was ingezet na een strategisch plan uit 2017. "Casa heeft daarom een aanvraag tot gerechtelijke reorganisatie ingediend die het bedrijf de nodige ademruimte moet bieden om de continuïteit van haar activiteiten opnieuw veilig te stellen." De keten wil zo met vertrouwen de toekomst tegemoet kunnen gaan, klinkt het nog. Casa telt een 500-tal winkels in acht landen. De groep telde in 2019 ruim 3.100 medewerkers.

Update: 10/06/20

Tijdens een bijzondere ondernemingsraad heeft de directie van Casa aangekondigd dat er geen winkels zullen sluiten en dat er ook geen medewerkers zullen ontslagen worden. Zo maakt de vakbond ACV Puls bekend, al stelt dat nieuws de vakbond niet helemaal gerust. Casa wil een volledige doorstart maken en er zou volgens de vakbonden ook al vers geld gevonden zijn, onder meer via privéfinanciering, waarschijnlijk van de familie Blokker, die eigenaar is van Casa.