Cameleon, dat stockoverschotten van merkkleding verkoopt, heeft afgelopen vrijdag het faillissement aangevraagd. De coronacrisis zorgde voor de doodsteek.

Famous Clothes, het moederbedrijf van Cameleon, heeft afgelopen vrijdag het faillissement aangevraagd bij de ondernemingsrechtbank in Brussel. Zo meldt L’Echo. Cameleon, dat twee winkels heeft in Sint-Pieters-Woluwe en Genval, werd zwaar getroffen door de eerste golf van de coronacrisis. Al was dat niet de enige reden. In 2019 liepen de verliezen van het bedrijf, dat in 1988 werd opgericht door Jean-Cédric van der Belen, op tot meer dan 700.000 euro bij een omzet van 21 miljoen euro. Bovendien droeg het moederbedrijf een schuld van 7 miljoen euro met zich mee. Hoewel het bedrijf in de zomer een bemiddelaar aangesteld had om alle mogelijke herstelpistes te bestuderen, lijkt de schuldenberg nu te groot te zijn.

"Er is nog steeds hoop op herstel"

"De hele raad van bestuur heeft geprobeerd om een oplossing te zoeken“, vertelde directeur Augustin Wigny aan L'Echo. Hij benadrukte dat alle teams hebben meegewerkt aan een herstelplan voordat de tweede coronagolf weer een harde slag uitdeelde aan de economie. Er lopen momenteel gesprekken om mogelijke oplossingen te vinden. "Er bestaat nog steeds een kans dat we het herstelplan kunnen redden via een nieuw bedrijf, als een andere investeerder opduikt voordat het faillissement wordt uitgesproken," vertelde de bemiddelaar van het bedrijf, Nicholas Ouchinsky aan L'Echo.