Het Duitse schoenenmerk Birkenstock komt mogelijk in handen van de Britse investeringsreus CVC. De gesprekken tussen de twee zitten in een vergevorderd stadium, zo schrijft persagentschap Bloomberg. 

Het bekende Duitse sandalenmerk Birkenstock staat in de etalage. Momenteel zitten het familiebedrijf en de Britse investeringsreus CVC, eigenaar van onder meer de Duitse cosmeticaketen Douglas, rond de tafel voor een mogelijke verkoop. De gesprekken zouden volgens persagentschap Bloomberg al in een vergevorderd stadium zetten. CVC zou bereid zijn om zo’n 4 miljard euro neer te tellen voor het schoenenmerk.

Als de deal doorgaat betekent dit een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van het schoenenmerk. Birkenstock, dat in 1774 werd opgericht door de Duitse Johann Birkenstock, is namelijk al eeuwen in handen van het Duitse familiebedrijf. Hoewel de schoonheid vroeger wel eens ter discussie stond, is het sandalenmerk, dat vooral bekendstaat omwille van zijn kwaliteit, uitgegroeid tot een fashionitem. Zo zijn fashionista's en celebrities als Heidi Klum, Reese Witherspoon of Kate Moss er gek op. Naast schoenen verkoopt het merk ook riemen, rugzakken, bedden en zelfs cosmetica. In 2019 wist het bedrijf, dat actief is in 90 landen en ruim 3.000 mensen tewerkstelt, nog een omzet van 721,5 miljoen (+11%) te verzilveren en een nettowinst van 129 miljoen, goed voor een stijging van ruim 40%.