Biogroothandels Vajra en Delibio hebben besloten om de krachten te bundelen. Op die manier willen ze een belangrijke zelfstandige speler worden in de biologische distributiesector in België.

Na 11 jaar heeft Adrien Bruyère, de oprichter van Delibio dat verse biologische voedingsproducten voor gespecialiseerde winkels, de horeca en gemeenschappen verdeelt, beslist om het roer over te dragen aan concurrent Vajra. “Ik was op zoek naar een 'familiale' overnemer met een uitstekende kennis van de sector om de toekomstige ontwikkeling van Delibio te verzekeren. De partners die het best aan onze verwachtingen voldeden waren Michaël en Pauline Riga, beiden jonge dertigers, die al aan het roer zitten van Vajra, een pionier in de groothandel van droge biologische producten op de Belgische markt", legt Adrien Bruyère uit, al zal zijn broer Quentin wel blijven instaan voor de operationele kant van Delibio.

Dat Delibio uiteindelijk koos voor Vajra, dat werd opgericht in 1982 en begon met het verdelen van producten uit de biologische en biodynamische landbouw, is niet verrassend. De twee bedrijven hebben een gemeenschappelijke klantenbasis, familiale waarden, gedeelde visie en een complementair aanbod. Hoewel ze op juridisch vlak gescheiden entiteiten blijven, moet de operationele en commerciële synergie helpen om uit te groeien tot een belangrijke speler in de digitalisering en professionalisering van de biologische sector. Daarom zullen klanten binnenkort producten kunnen bestellen via één online platform. De twee ondernemingen bevinden zich trouwens op enkele minuten van elkaar, in het hart van een logistiek knooppunt in België. Zo is Delibio gevestigd in Nijvel-Zuid in een nieuw, volledig gekoeld magazijn van bijna 3.000 m², terwijl Vajra binnenkort zal verhuizen naar een gloednieuw gebouw van 3.700 m² in Nijvel-Noord, omdat de huidige site in Overijse te klein is geworden. Hoeveel de transactie kostte, is niet bekend.