Amazon is van plan om al zijn 87 pop-up stores te sluiten. In april zou dat plan werkelijkheid moeten worden. Daarnaast wil het zijn bookstores en 4-star stores die hoogwaardige items aanbieden, uitbreiden.  

Op Amerikaanse bodem ziet het ernaar uit dat Amazon al zijn 87 pop-up stores eind april zal sluiten. Deze zijn gelokaliseerd in winkelcentra, Kohl’s stores en Whole Foods-winkels in 21 staten. In de pop-ups kunnen klanten zelf producten van de Amazon-website uittesten.

“Na vele besprekingen hebben we beslist om onze pop-up programma te beëindigen. In plaats daarvan willen we onze bookstores en 4-star stores uitbreiden en zullen we dit jaar bijkomende locaties van beide merken openen”, vertelt een woordvoerder van Amazon aan CBS News.

Daarnaast heeft Amazon ook plannen om zijn kassaloze winkelconcept Amazon Go verder uit te breiden met maar liefst 3.000 winkels in de komende drie jaar, onder meer in Europe. De eerste Europese winkel zou volgens de laatste geruchten neerstrijken in Londen. Ter herinnering, vorig jaar opende Amazon zijn eerste kassaloze winkel in Seattle

Erwin Vandenbosch