Amazon is van plan om 8 Amazon Go-winkels in de Verenigde Staten te sluiten. Dat maakte het bedrijf bekend. Op die manier hoopt de e-commercegigant verder kosten te besparen.

Amazon is bezig met een serieus kostenbesparingsplan. Gezien de teleurstellende resultaten eind vorig jaar en de moeilijke marktomstandigheden houdt de e-commercegigant alle segmenten strikt in de gaten en bekijkt het grondig waar het kosten kan besparen. Recent nog maakte het bedrijf onder meer bekend dat het 18.000 mensen zal ontslaan - de grootste ontslagronde in de geschiedenis van het bedrijf - en dat het rechtstreeks zal kopen van leveranciers. Nu komt de e-commercegigant opnieuw met een belangrijke aankondiging. Zo wil het 8 Amazon Go-winkels sluiten in de Verenigde Staten om nog meer kosten te besparen. "Zoals elke fysieke retailer beoordelen we regelmatig onze winkelportefeuille en nemen we gereld beslissingen die het bedrijf moeten optimaliseren", verklaarde Amazon-woordvoerder Jessica Martin in een persbericht. "In dit geval hebben we besloten om 2 Amazon Go-winkels in Seattle, 2 in New York City en 4 in San Francisco te sluiten.” De beslissing gaat in vanaf 1 april. De getroffen medewerkers zullen elders in het bedrijf aan de slag kunnen.

Ondanks de sluiting blijft de e-commercegigant geloven in zijn Amazon Go-formaat. “We hebben meer dan 20 Amazon Go-winkels in de Verenigde Staten. We zullen blijven analyseren welke locaties en features het best in de smaak vallen bij klanten, terwijl we ondertussen onze Amazon Go-winkels blijven ontwikkelen”, klinkt het. De Amazon Go-winkels zijn trouwens niet de enige die het onderspit delven. Zo pauzeert Amazon ook tijdelijk de expansie van zijn Fresh-winkels "totdat het een formaat kan vinden dat aanslaat bij consumenten en voldoende omzet oplevert".