Textielwaren- en modeketen Veritas opent vandaag 110 van zijn 126 winkels. De heropening wordt door velen gezien als een test voor de opening van alle andere winkels. Bij het filiaal in Leuven stonden er alvast een lange wachtrij.

Vandaag gaan alle textiel- en fournituurwinkels open. Voor winkelketen Veritas, de grootste in zijn soort in Vlaanderen, betekent het dat 110 van de 126 winkels opnieuw opengaan. Om dat mogelijk te maken, heeft de directie een groot aantal maatregelen genomen om de veiligheid van personeel en klanten te verzekeringen. Bij die maatregelen onder meer de regel om niet meer dan tien klanten per uur toe te laten. Er is een automatische teller van het aantal klanten en een scherm dat toelaat om de stroom van klanten onder controle te houden. Klanten moeten ook de handen wassen en een parkoers met pijlen volgen. Er is maar één klant per gang toegelaten, de kleedhokjes blijven dicht.

Omzet daalt met 80%

Veritas heeft zich de voorbije weken zoveel mogelijk aangepast aan de lockdown. Door het ontwikkelen van zijn online aanbod heeft de retailer twee fases gezien in de vraag bij zijn klanten. Eerst het knutselen en creatieve activiteiten voor kinderen, daarna alles wat te maken heeft met het maken van maskers, van stof tot materiaal om te naaien.  In Het Belang van Limburg zegt de persverantwoordelijke dat er genoeg stock is om 1,8 miljoen maskers te maken. Sinds het begin van de maatregelen heeft de keten een stijging van 3.000% van zijn online activiteiten gezien. Het kon er niet voor zorgen dat het verlies in de fysieke winkels gecompenseerd werd. De keten verloor 80% van zijn omzet.