Aldi Süd en Aldi Nord overwegen een mogelijke fusie op het vlak van verkoop en andere activiteiten. Daarbij wordt een totale fusie niet uitgesloten. Dat maakte het Duitse weekblad Manager Magazin bekend en werd ook bevestigd door beide Aldi-takken.

Op 23 november 2017 vond er een belangrijke vergadering tussen 16 topmanagers bij Aldi plaats in de hoofdzetel van Aldi Süd in Müllheim. Daarbij werd onder meer gesproken over een mogelijke versmelting van de twee aparte takken Aldi Süd en Aldi Nord, zo bleek uit het verslag  dat Manager Magazin kon inkijken. Aldi is van plan om de verkoop, meer bepaald de producten en de procedures,  te harmoniseren en te synchroniseren, klinkt het.

"Met het project “Samenwerking Aldi Nord -Aldi Süd” probeert het bedrijf niet alleen de entiteiten op elkaar af te stemmen maar ook dubbel werk te verminderen en daardoor de efficiëntie te verbeteren", aldus Aldi. In een eerste fase wil de Duitse discounter specifieke producten samen brengen. In een volgende fase is dan een complete versmelting van de verkoopafdeling aan de orde. Hoe die versmelting georganiseerd zal worden, is voorlopig nog onduidelijk, aldus Manager Magazin.  Aldi Nord en Süd bevestigden dat ze hun verkoop gaan fuseren. Een volledige fusie van beide Aldi-takken is voorlopig echter nog niet aan de orde, klinkt het.

Aldi heeft ook beroep gedaan op enkele juridische adviseurs die moeten nagaan of er er problemen zijn op het vlak van concurrentie. Volgens experten zou de Duitse Mededingsautoriteit echter niet struikelen over een versmelting van beide Aldi-takken, aangezien beide als gelijkwaardig worden beschouwd omdat ze tot hetzelfde bedrijf behoren.

Ter herinnering, in 1961 zorgde een onenigheid tussen de broers Theo en Karl Albrecht over de verkoop van tabak tot een splitsing van Aldi. Beide broers gingen hun eigen weg en verspreiden zich over verschillende markten. Zo behoren winkels in België, Duitsland, Denemarken, Spanje, Frankrijk, Luxemburg, Nederland, Polen, Portugal en Roemenië tot Aldi Nord. Terwijl Aldi Süd winkels heeft in landen als Duitsland, Australië, Oostenrijk, Amerika, Hongarije, Ierland, Groot-Brittannië, Slovenië en Zwitserland.