Aldi pakt uit uit met een nieuw en duurzaam woonconcept: luxe penthouses inclusief tuin en petanquebaan op het dak van zijn nieuwe winkel in Kortessem. Dat schrijft Gazet van Antwerpen.

Aldi experimenteert in Kortessem met een nieuw woonconcept. Bovenop het dak van de nieuwe Aldi-vestiging, die neerstrijkt op de Hasseltsesteenweg en zo de vorige winkel in het centrum vervangt, komen 14 luxe penthouses met een weelderige tuin én petanquebaan. Zo schrijft Gazet van Antwerpen. Bovendien zullen er ook plantenbakken aanwezig zijn, waardoor toekomstige bewoners hun eigen moestuintje kunnen houden.

Dat het een milieuvriendelijk project is, blijkt niet alleen uit de bewuste keuze om zo weinig mogelijk plaats te verspillen, maar ook uit de duurzame toepassingen die voorhanden zullen zijn. Zo zal het regenwater gebufferd worden op het gronddak waar het meteen opnieuw gebruikt kan worden door de aanwezige bomen en planten, kunnen er zonnepanelen geplaatst worden en voorziet Aldi zelfs een systeem voor warmterecuperatie, meldt de Vlaamse krant.

Naar verluidt zouden de werken tegen eind 2019, begin 2020 klaar moeten zijn. In afwachting daarvan kunnen de inwoners van Kortessem hun boodschappen nog bij de huidige Aldi-vestiging in het centrum doen. 

Dit nieuwe woonconcept kadert in het grote moderniseringsproject dat Aldi vorig jaar aankondigde. De hard discounter investeert namelijk 350 miljoen euro om al zijn 450 winkels in slechts 3 jaar tijd in een nieuw jasje te steken, de grootste operatie in de geschiedenis van Aldi België. In het nieuwe concept staat alles in het teken van versheid, een betere winkelbeleving en duurzaamheid. 

Steeds meer gecombineerde projecten

Aldi is niet de enige die aan gecombineerde projecten werkt. Momenteel onderzoeken retailers volop de mogelijkheden en zijn sommigen onder hen zelfs al bezig met de bouw van dergelijke projecten. Dat is bijvoorbeeld het geval bij Lidl die momenteel 3.000 woningen en een school in Londen bouwt. Hetzelfde geldt voor Tesco die honderden woningen boven zijn winkels in Woolich en Streatham heeft gebouwd. Sainsbury's nam dan weer deel aan een gelijkaardig project met Barratt Homes, waarbij ze samen 700 woningen in Nine Elms bouwden en kreeg de Britse supermarktketen de toelating om nog eens 683 woningen te bouwen in Redbridge. Morrisons mocht op zijn beurt dan weer 600 woningen bouwen in Camden Town.