Aldi België is op zoek naar 300 vaste medewerkers. Daarbij ligt de focus vooral op winkelmedewerkers. “We willen volgend jaar een dertigtal winkels vernieuwen en uitbreiden, en daar hebben we zeker nog extra handen voor nodig”, aldus Aldi. 

Aldi ziet het groots en wil zijn huidige personeelsbestand, goed voor 7.900 medewerkers, fors opdrijven: binnenkort zullen er namelijk 300 nieuwe vaste personeelsleden bijkomen in heel het land. Dat liet het bedrijf zonet weten. “De focus ligt vooral op jobs in de winkels, zoals winkelmedewerkers en assistent-winkelmanagers”, verduidelijkt woordvoerder Jason Sevestre aan Gondola. “Maar we zijn ook op zoek naar mensen voor ondersteunende diensten. En dat mag je heel ruim nemen: van administratieve en ondersteunende functies in centrales tot human resources-functies.” Om zoveel mogelijk toekomstige medewerkers te bereiken, pakt Aldi uit met een  grootschalige rekruteringscampagne via krantenadvertenties, online campagnes en flyers.

“Dat Aldi op zoek gaat naar nieuwe werkkrachten heeft alles te maken met de forse groei die we de afgelopen maanden doormaken. Die willen we in de toekomst verderzetten en daar hebben we meer personeel voor nodig”, vervolgt Jason Sevestre. Concreet wil Aldi dit jaar nog drie bestaande winkels vernieuwen en uitbreiden. Volgende week woensdag openen de vernieuwde winkels in Herenthout en Jodoigne en op 18 december is Huy aan de beurt. “Voor volgend jaar staan er een dertigtal projecten op de planning. Het gaat om bestaande winkels die een make-over krijgen en worden uitgebreid", besluit de woordvoerder. De aankondiging van het nieuws komt er nog geen maand na eerdere stakingsacties bij Aldi. Toen was er nog veel ontevredenheid te horen bij de vakbonden over de te hoge werkdruk en het personeelstekort bij Aldi, al werd er ondertussen wel een akkoord bereikt.