Na een geslaagde test in Balham heeft Aldi besloten om zijn stadswinkelconcept Aldi Local verder uit te breiden naar Londen. De eer is weggelegd voor Camden, waarna ook 6 bestaande winkels worden omgebouwd. Dat schrijft Retail Week.

Het stadsconcept Aldi Local lijkt aan te slaan en daarom wil de hard discounter zijn aantal stadswinkels fors optrekken. Morgen staat er een nieuwe Aldi Local gepland in Camden, waarna later ook bestaande winkels zullen worden omgebouwd volgens het stadsconcept. Dat is het geval in Archway, Eastcote, Kingston, Kilburn, Tooting en Romford. De nieuwe winkel die morgen open gaat in Camden strekt zich uit over een oppervlakte van 600m2, maar liefst een derde kleiner dan een normale Aldi-winkel, en biedt in totaal zo’n 1.500 à 1.800 producten. Dat is vergelijkbaar met de Aldi Local-winkel in Balham, die zijn deuren afgelopen maart opende. Hoewel de prijzen er iets duurder lijken te zijn, blijven ze nog steeds erg laag.

Met de uitbreiding van zijn stadsconcept bevestigt Aldi niet alleen het succes van deze nieuwe formule, maar toont het zich ook bereid om in te spelen op de behoeften van een stadscliënteel.