Albert Heijn opent vandaag zijn eerste tap to go-winkels in Amsterdam, een Europese primeur voor pin- en kassaloos shoppen. Klanten hoeven voortaan enkel nog de prijskaartjes van hun producten te scannen met hun tap to go-kaart, waarna het bedrag 10 minuten later automatisch van hun rekening gaat. Geen nood dus om nog langs de kassa te gaan. 

Albert Heijn to go-klanten kunnen vanaf vandaag nog sneller hun koffie, lunch of tussendoortje halen. De twee AH to go’s in Amsterdam UMC, locatie AMC, hebben de primeur. In deze winkels kunnen klanten vanaf deze week met de tap to go-kaart shoppen en hoeven ze niet meer langs de kassa. AH to go gelooft in de toekomst van pin- en kassaloos shoppen en wil klanten in alle 80 to go-winkels de mogelijkheid geven hiervan gebruik te maken. Volgende week volgt de AH to go bij het metrostation op Amsterdam CS. CM.com, een platform voor berichten, bellen, betalingen en toegang verzorgt de technologie voor de automatische betalingen.

Het werkt heel eenvoudig. Klanten hoeven simpelweg de Albert Heijn tap to go-app te downloaden en hun tap to go-kaart of Android telefoon te activeren. Vervolgens moeten ze de geactiveerde kaart of telefoon kort tegen het prijskaartje op het schap van het product houden en stoppen ze de producten rechtstreeks in hun tas. Na 10 minuten wordt het bedrag automatisch van hun rekening gehaald. “Met tap to go kunnen klanten niet alleen heel snel iets lekkers halen, ze kunnen ook makkelijk sparen voor gratis koffie, fruit of croissants met de spaarkaart in de app", verduidelijkt Albert Heijn.

“Dit is voor ons absoluut een mijlpaal. Onze klanten willen we altijd en overal volop keuze, kwaliteit en gemak bieden. Met tap to go brengen we dat gemak echt naar een volgend niveau. Wie staat er nu voor z’n plezier in de rij? Met tap to go behoort dit echt tot het verleden en kunnen klanten vrijwel direct genieten van dat heerlijke broodje of lekker sapje”, legt Jan-Willem Dockheer, directeur AH to go, uit.

In december 2017 startte AH to go met een test op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam. In de eerste fase van de uitrol kunnen klanten tappen met de kaart of een Android telefoon. De andere besturingssystemen als iOs en Windows volgen later. Tap to go is een van de innovaties van Albert Heijn om gemak en keuze te bieden bij het boodschappen doen. Eerder dit jaar lanceerde de retailer ook al andere vernieuwingen zoals de Albert Heijn Google Assistent, de apps 'Mijn Voedingswaarden' en 'Vind mijn product', en de Albert Heijn Maaltijdmuur