Na de aankondiging vorige week dat Intertoys 91 winkels sluit, volgen er nu nog eens 62. Volgens de woordvoerder passen ze niet in het nieuwe concept van de Nederlandse speelgoedwinkelketen dat meer draait om beleving en e-commerce. Het personeel van Intertoys moet volgende week nieuwe contracten krijgen. Dat meldt NOS.

Na het nieuws van vorige week dat Intertoys 220 winkels, inclusief 100 franchisewinkels, zal overnemen en er 91 zouden sluiten, wil Intertoys nog eens 62 extra winkels sluiten. Daarbij gaat het onder meer om verkooppunten op toplocaties in grote steden zoals de AmsAmsterdamse Kalverstraat en de Lange Viestraat in Utrecht. Deze winkels blijven nog open tot de tweede helft van mei en zullen ondertussen een uitverkoop houden.

Vorige maand werd Intertoys failliet verklaard. De Portugese investeringsgroep Green Swan kwam als redder in nood en kocht het Nederlandse bedrijf over. Van de 286 eigen winkels neemt Green Swan er zo’n 120 over. Goed nieuws voor zo’n 1.000 à 1500 medewerkers die hun baan kunnen behouden.

Nieuwe contracten

En die positieve noot wordt al meteen omgezet in de praktijk. Volgende week moeten de medewerkers immers nieuwe contracten tekenen, aangezien alle huidige arbeidscontracten binnen drie weken op zijn einde lopen omwille van het faillissement. Arbeiders die in de getroffen winkels werken, zullen kortetermijnscontracten aangeboden krijgen.

Erwin Vandenbosch