Nederlandse consumenten kunnen sinds deze week de Zweedse balletjes van Ikea aan huis laten leveren via Thuisbezorgd.nl. De meubelketen start met de bezorging in Groningen en zou de service mogelijk ook uitbreiden naar andere steden. 

Liefhebbers van de Zweedse Ikea-balletjes kunnen opgelucht ademhalen. Via de app en website van Thuisbezorgd.nl kunnen Nederlandse klanten voortaan namelijk ook een selectie warme gerechten, desserts, wraps, koekjes en drankjes uit het Ikea-assortiment bestellen. Voorlopig test de meubelgigant de service enkel in Groningen, al zou het in de toekomst mogelijk worden uitgebreid naar andere steden. Of het Ikea-assortiment binnenkort ook beschikbaar zal zijn in België; is niet duidelijk.

Deze samenwerking met Thuisbezorgd.nl sluit aan bij de ambities van Ikea om nieuwe services te testen die passen bij de behoeften van de klant en een digitale en duurzame toekomst. “We willen graag op alle vlakken gemakkelijker en toegankelijker worden voor onze klanten. Onze meubels en accessoires kan je al online bestellen, dus waarom ook niet testen of dit mogelijk is met ons populaire food-aanbod”, verklaart Stefan Kroes, store manager bij Ikea Groningen. “In Thuisbezorgd.nl hebben wij een goede en betrouwbare partner gevonden, met bezorgers in loondienst die goed verzekerd rondrijden. Een snelle en verantwoorde manier voor het leveren van onze maaltijden in de stad. We zijn erg benieuwd naar de resultaten van deze test. Op basis daarvan bepalen we of we dit verder gaan uitrollen.”

Alle Ikea-bestellingen zullen bovendien met de elektrische fiets geleverd worden, zo meldt Thuisbezorgd.nl. “Deze in 2016 gelanceerde bezorgservice is inmiddels de grootste logistieke dienst in Nederland” vertelt Joey Bloemendal, Head of Sales van Thuisbezorgd.nl. “Daarnaast zijn wij altijd op zoek naar vernieuwing en verbreding van ons aanbod en zijn daarom ook zeer enthousiast over deze nieuwe samenwerking met Ikea in Nederland.”