Enkele maanden nadat Medi-Market de opening van tien nieuwe winkels aankondigde in ons land is CEO en oprichter Yvan Verougstraete uitgeroepen tot manager van het jaar.

Yvan Verougstraete is de 35ste manager die de titel binnenhaalt en volgt Jean-Jacques Cloquet op, de grote baas van de luchthaven van Charleroi. Yvan Verougstraete opende de eerste Medi-Market in 2014. Het werd al heel snel een succes. De keten wil ‘gezondheid democratiseren’ en biedt niet terugbetaalde geneesmiddelen aan die 20 à 25% goedkoper zijn in vergelijking met elders.

“2019 is een nieuw jaar met sterke groei. Onze winkelpark neemt toe met meer dan 65%.  We zijn ook bezig met grote logistieke en informatietechnische veranderingen om onze operationele basis te verstevigen. Onze grote uitdaging is van een KMO uit te groeien tot een grote onderneming zonder onze ziel en onze waarden te verliezen”, aldus Yvan Verougstraete. 

Op die manier gingen er vorig jaar in ons land 17 nieuwe winkels open en was er ook nog een veroordeling in het voordeel van Medi-Market door de Belgische Mededingingsautoriteit, die oordeelde dat de Orde der Apothekers de ontwikkeling van de winkelketen had proberen tegen te houden. Het resultaat was een boete van 1 miljoen euro. Ook in het buitenland is de keten in opmars. De groep kondigde in februari vorig jaar een overname in Italië aan en heeft ook de intentie om naar Frankrijk en ook Spanje te trekken.