In volle lockdown opent Würst een filiaal in Antwerpen. "Als onze klanten niet naar ons komen, gaan wij naar hen."

De Covid-19-crisis zorgt bij Würst voor 3 nieuwigheden: een nieuwe, tijdelijke vestiging in Antwerpen, een doe-het-zelf thuisbox om te koken met de kinderen en een samenwerking met 4 AD Delhaizes in het Leuvense. “De huidige situatie dwingt ons tot creativiteit” zegt mede-eigenaar Diedrik Tas. "Als onze klanten niet meer tot bij ons kunnen komen, maken wij dat we tot bij hen raken."

Würst heeft een soort ‘hello fresh’-pakket voor families samengesteld: een doos met ingrediënten voor 5 Haute Dogs met een leuke handleiding erbij, zodat de thuiszittende Vlaming zelf kan koken. De pakketten zijn net gelanceerd in Gent en Leuven, via afhaling en de leverplatformen, en een groot succes, aldus de keten. Rondom Leuven worden de Würst-in-uw-kot pakketten zelfs dagelijks aan huis geleverd. "Vooral bij gezinnen met kinderen valt het samen kokerellen enorm in de smaak."

Het bedrijf start op donderdag 30 april ook met een andere primeur. Vier AD Delhaizes rond Leuven (Wezemaal, Scherpenheuvel, Lovenjoel en Tielt-Winge) nemen de Würst doe-het-zelf boxen in het assortiment op.“We zijn stevig getroffen met de sluiting van onze 2 restaurants en het wegvallen van onze event- en festivalcatering." 

Antwerpenaar kunnen via Deliveroo, Uber Eats en takeaway.com elke avond vanaf vrijdagavond 24 april Haute Dogs bestellen, maar ook afhalen tussen 17u en 20u bij Felix Pakhuis aan de Godefriduskaai 30, schuin tegenover het MAS.