Komt er een ultieme redding van de Benelux-tak van FNG, dankzij onder meer ondernemers Wouter Torfs, Emiel Lathouwers en Guido De Vos? Er wordt koortsachtig gewerkt aan een oplossing, maar tegelijk bereidt het bedrijf zich voor op een faillissement.

Er is een ultieme poging bezig om het faillissement van de Benelux-tak van modegroep FNG, met Brantano als bekendste onderdeel, te vermijden. Bij die poging zijn onder meer Wouter Torfs (Schoenen Torfs), Emiel Lathouwers (ex-AS Adventure), Guido De Vos (ex-CKS) en ook Dieter Penninckx, ex-topman van de modegroep, betrokken. Ook de naam van Jos Sluys valt, meldt de krant De Standaard. 

Een van de scenario's bestaat erin dat de ondernemers de Benelux-tak van FNG overkopen voor 1 euro én de bankschuld van circa 260 miljoen mee over te nemen. Ze hopen dat de banken een fors deel van die schulden willen kwijtschelden. Als de poging mislukt, is FNG van plan de boeken van de Benelux-divisie neer te leggen. Op die divisie rust het gros van de bankschuld. FNG zou dan doorgaan met zijn Scandinavische dochter Ellos. 

Dat er een (weliswaar kleine) rol voor Dieter Penninckx voorzien wordt in de reddingsoperatie is opmerkelijk. De ondernemer kwam in opspraak door wanbeheer en het opzetten van dubieuze constructies, een van de redenen waarom FNG nu met problemen kampt en weinig vertrouwen geniet bij de banken.