The Body Shop staat op het punt onder curatele te worden geplaatst in het Verenigd Koninkrijk. Dat meldden verschillende Britse media. Het wereldwijde netwerk van het bedrijf zou niet getroffen worden door deze procedure.

Cosmeticaketen The Body Shop bereidt zich voor om deze week een herstructureringsspecialist aan te stellen om de insolventieprocedure voor de Britse activiteiten te leiden. Daardoor zullen een aanzienlijk aantal banen bedreigd worden, meldde Sky News zaterdag. Volgens bronnen die door de Britse media werden geïnterviewd, zullen de beheerders waarschijnlijk overwegen om een groot aantal winkels van het bedrijf te sluiten, hoewel ze niet speculeerden over precieze cijfers. The Body Shop heeft momenteel ongeveer 200 winkels in het Verenigd Koninkrijk en heeft een zeer groot aantal mensen in dienst, waaronder op het hoofdkantoor in Londen. De procedure in kwestie zal echter geen invloed hebben op het wereldwijde netwerk van de groep, aldus een insider die door Sky News werd geciteerd.

Afgelopen november werd The Body Shop door de vorige eigenaar, Natura & Co, verkocht aan het Duitse investeringsfonds Aurelius Group voor ongeveer 254 miljoen dollar, een bedrag dat ver onder de 1 miljard euro lag die Natura & Co in 2017 betaalde toen de Braziliaanse groep het Britse merk kocht van de Franse gigant L'Oréal. Niet veel later verkocht de nieuwe eigenaar van The Body Shop de meeste van zijn activiteiten op het Europese vasteland en in delen van Azië aan een niet nader genoemd "internationaal familiekantoor".