De 29 winkels en de hoofdzetel van de kledingketens McGregor en Gaastra worden apart verkocht. Er kan nog tot 21 april op geboden worden bij het online veilinghuis Moyersoen.

McGregor en Gaastra zitten sinds eind maart in een gerechtelijke reorganisatie. De modeketens zijn sindsdien op zoek naar een nieuwe eigenaar, maar zullen daarbij niet in hun geheel verkocht worden. De 29 winkels en het hoofdkantoor in Antwerpen worden namelijk apart aangeboden bij het online veilinghuis Moyersoen, schrijft De Morgen.

De verkoop heeft geen betrekking op de groothandelactiviteiten van beide merken via Galeria Inno, multimerkenwinkels en franchises.

Ondanks een eerdere herstructurering waarbij al eens 9 winkels sloten, bleef de omzet van de fysieke winkels van McGregor en Gaastra onder druk staan. Ook voelden de ketens nog altijd de gevolgen van het faillissement van de voormalige Nederlandse moedervennootschap afgelopen zomer in, net als de groeiende concurrentie van e-commerce. Hierdoor drong een grotere reorganisatie zich op voor beide ketens.

(foto: Moyersoen.be)