Op 3 en 4 oktober vindt de nieuwste editie van het Weekend van de Klant plaats. Een initiatief van Comeos, Unizo en UCM om de klant centraal te stellen. Hasselt en Namen zijn dit jaar gaststeden.

Ondanks de huidige coronacrisis gaat het Weekend van de Klant dit jaar gewoon door. Hasselt en Namen zijn de gaststeden van deze 2020-editie. Meer dan 3.000 winkels hebben zich al geregistreerd en verwacht wordt dat de kaap van 10.000 overschreden zal worden.

"We weten nog niet hoe het winkelen in oktober zal verlopen, maar de veiligheid van de klanten blijft natuurlijk een prioriteit. De winkeliers passen de veiligheidsmaatregelen al strik toe en zullen dat ook in oktober doen tijdens het Weekend van de Klant“, vertelt Ann Leven, projectmanager voor het Weekend van de Klant bij Comeos. "2020 is niet zoals alle andere jaren en een terugkeer naar de normale gang van zaken zal dit jaar waarschijnlijk niet het geval zijn.” 

De verliezen in de retailersector als gevolg van de coronacrisis lopen op tot meer dan 8 miljard euro. "Ketens en zelfstandige winkeliers vertrouwen meer dan ooit op hun klanten en zullen dit op 3 en 4 oktober duidelijk maken met kleine cadeautjes of leuke acties.” Volgens Pierre-Frédéric Nyst, voorzitter van UCM, versterkt het Weekend van de Klant de vertrouwensband tussen de lokale winkeliers en de consumenten. “Dit jaar heeft het meer zin dan ooit. Ik ben ervan overtuigd dat het een adempauze zal zijn na al die moeilijke maanden."