De Nederlandse kledingketen WE Fashion gaat 4 winkels sluiten in Brussel en Wallonië. Het gaat om de vestigingen in Namen, Brussel-centrum (Nieuwstraat), Woluwe (Brussel) en La Louvière.

WE Fashion, dat al voor de coronacrisis in een moeilijke situatie verkeerde, is van plan om 4 van de 25 winkels in Brussel en Wallonië te sluiten. Deze beslissing van de directie maakt de vakbonden boos. “We vragen de directie al enkele maanden om volledige transparantie over de sluiting van WE-winkels", vertelt Jalil Bourhidane van CNE aan Gondola. "Deze commerciële beslissingen werden genomen vóór de coronacrisis, maar werden verborgen gehouden voor de vakbond. Het personeel van de winkel in Namen werd van de ene dag op de andere buitengezet. Het personeel van de winkel in de Nieuwstraat heeft net vernomen dat de winkel in januari zal sluiten, terwijl de directie ons enkele weken geleden nog zei dat de winkel niet bedreigd werd. De medewerkers van de verkooppunten in La Louvière en Woluwe hadden geluk dat ze het nieuws enkele maanden van tevoren al vernamen, maar om één reden: de directie wil dat ze hun opzegperiode volledig uitdoen.”

Angst voor verdere sluitingen 

WE Fashion heeft 8 winkels in Wallonië en 17 in Vlaanderen. Aangezien de keten Nederlands is, vrezen de vakbonden dat de 8 winkels in Brussel en Wallonië gesloten zullen worden. Op dit moment is enkel de sluiting van de vier genoemde winkels bevestigd. "We vragen ons af hoelang de andere winkels nog open zullen blijven en onder welke voorwaarden", vervolgt Jalil Bourhidane. "Het personeel heeft besloten dit niet te laten gebeuren en keurde een actieplan goed met stakingen tijdens de eindejaarsperiode in Brussel en Wallonië. Wij eisen de uitvoering van een sociaal plan en geen discriminatie tussen werknemers.”