Vanaf vandaag start DATS 24, de duurzame brandstofleverancier van Colruyt Group, met de levering van aardgas en 100 % groene, Belgische stroom aan particuliere klanten en gezinnen in Vlaanderen en Wallonië.

DATS 24, dat beschikt over een netwerk van 139 tankstations in heel België, breidt haar activiteiten uit en richt zich voortaan op de energiemarkt voor particulieren in Vlaanderen en Wallonië. Het wil zich onderscheiden van de concurrentie door te focussen op groene stroom, eenvoud in product en dienstverlening, en aantrekkelijke, lage prijzen. Klanten kunnen zelf de bron van hun stroom kiezen. Dat is in de eerste plaats het windmolenpark van Colruyt Group in Halle en de windparken van de groep in de Noordzee. Daarnaast kunnen ze ook voor groene elektriciteit uit de biogasinstallatie van Vanheede Environment Group in Quévy. Zij produceren groene elektriciteit uit voedingsafval.

DATS 24 geeft vandaag de aftrap van het nieuwe aanbod dat beperkt is tot 134.000 huishoudens. Eind 2020 testte Colruyt Group het aanbod al bij zijn medewerkers: meer dan 1.500 van hen tekende in en werden energieklant. "Dit is een uitstekende zaak voor de consument die een bijkomende keuze krijgt voor een lokale speler die 100 % Belgische en 100 % groene energie levert”, benadrukt  minister van Energie Tinne Van der Straeten. “Een duidelijke formule en bijhorend tarief draagt bij tot een eenvoudigere energiefactuur. Zo raakt de consument niet verstrikt in een veelheid aan opties." DATS 24 zet in op eenvoud en transparantie in een wirwar van formules en tarieven door de klant één formule met variabele prijszetting aan te bieden, waarbij hij kan kiezen uit 3 producten: groene, duurzame elektriciteit, aardgas of de combinatie van beide. De comboformule werd door zowat drie vierde van de klanten gekozen tijdens de testfase die DATS 24 hield onder de medewerkers van de groep. En als bron voor de groene stroom opteert zo'n 70 % van de klanten voor de windmolenparken van Colruyt Group in de Noordzee.