Tavola, de tweejaarlijkse beurs voor de voedingsindustrie, zal op 13-14-15 september doorgaan. Het evenement moest normaal gezien op 15-16-17 maart plaats vinden in Kortrijk Xpo, maar het Coronavirus steekt daar een stokje tussen.

De Belgische overheid legt (voorlopig) géén beperkingen of extra maatregelen op voor het doorgaan van beurzen en manifestaties in België, maar toch besloot de organisatie om de beurs uit te stellen. Reden is het internationale karakter van de beurs, zegt de organisatie in een persbericht. Voor de internationale exposanten en bezoekers van de beurs is het onmogelijk om aanwezig te zijn.  Sedert deze week immers ontving de organisatie vanwege de meerderheid van buitenlandse bezoekers - zowel retailaankopers, aankoopgroeperingen als detaillanten - de melding Tavola omwille van het Coronavirus niet te zullen/mogen bezoeken op de voorziene data in maart ek.  Ook voor een aanzienlijk deel van de buitenlandse exposanten deed diezelfde problematiek zich voor: verbod op internationale verplaatsingen en bijgevolg voor beursdeelnames.

“Om duidelijkheid én zekerheid te kunnen bieden aan álle binnenlandse én buitenlandse exposanten en bezoekers, werd bijgevolg beslist om TAVOLA 2020 te laten doorgaan op 13, 14 en 15 september 2020”, zo klinkt het in het persbericht. “Het volledige opzet van de beurs blijft uiteraard aangehouden, alle engagementen en randmanifestaties worden intáct neergezet – enkel de datum wijzigt van maart naar september.  De deelname van alle exposanten wordt bijgevolg automatisch en identiek overgezet naar deze nieuwe datum.”