Vincent Nolf, de CEO van Makro en Metro in België, mag als enige bestuurder aanblijven van de nieuwe eigenaar, Bronze Properties. Vier andere bestuurders worden aan de kant geschoven. 

De nieuwe eigenaar van Makro en Metro België is met de borstel door de raad van bestuur gegaan. Huidig CEO Vincent Nolf is de enige bestuurder die mag aanblijven, de andere bestuurders verdwijnen, meldt website De Rijkste Belgen. Nolf krijgt een nieuw mandaat als bestuurder voor maximum twee jaar, maar dat kan op elk moment herroepen of opgezegd worden zonder vergoeding. Daarmee blijft ook voor hem de toekomst onzeker.

Officieel is het Bronze Properties dat de beslissingen neemt, in de praktijk blijkt vooral Wolf Waschkuhn en het herstructureringsbedrijf Square One aan de knoppen te zitten. Waschkuhn sprak onlangs ook voor het eerst de vakbonden toe. De vakbonden vrezen nog steeds zwaar jobverlies en mogelijke sluitingen. Toen Metro en Makro België verkocht werd, kreeg de nieuwe eigenaar een bruidsschat van 150 miljoen euro mee. Dat cijfer werd bevestigd door Metro.