In verschillende winkels van modeketen WE Fashion wordt vandaag gestaakt. De actie komt er na een aangekondigde herstructurering waarbij vier winkels definitief de deuren moeten sluiten. De vakbonden vrezen dat er meer winkels volgen.

Op 10 december maakte WE Fashion bekend dat het vier van zijn 25 winkels in Brussel en Wallonië zal sluiten. Het gaat om de vestigingen in Namen, Brussel-centrum (Nieuwstraat), Woluwe (Brussel) en La Louvière. “We vragen de directie al enkele maanden om volledige transparantie over de sluiting van WE-winkels", vertelt Jalil Bourhidane van vakbond CNE toen aan Gondola. De vakbonden vrezen dat er in totaal acht winkels zullen sluiten en dat het bedrijf de wet Renault probeert te omzeilen.

Chaos

De geplande sluiting van de winkels gebeurt volgens de vakbonden in totale chaos. "Sommige sluiten meteen, waarna de sluitingsdatum enkele weken herzien wordt. Andere winkels sluiten over enkele maanden, zonder dat er een poging ondernomen wordt om tot een vergelijk te komen met de verhuurders. Er is geen enkele visie op lange termijn", aldus Jalil Bourhidane. "De directie blokkeert elk sociaal overleg en bovendien worden niet alle werknemers financieel op een gelijke manier behandelt." Als de directie geen toenadering zoekt, zullen er nog meer acties volgen, zo klinkt het.