De Antwerpse An Vermeulen wordt de nieuwe country director Belux bij Coca-Cola European Partners. Zij volgt vanaf 1 augustus Étienne Gossart op, die zich gaat toespitsen op de verdere uitbouw van de koffiebusiness.

“Het is een uitdaging om in deze uitzonderlijke tijden het roer over te nemen, maar ik kijk ernaar uit om samen met onze 2.200 collega’s voor onze klanten het verschil te maken”, reageert de 44-jarige An Vermeulen op haar aanstelling als het nieuwe gezicht voor Coca-Cola European Partners Belux. De Antwerpse is geen onbekende. Ze werkt al 20 jaar bij het bedrijf en heeft er een internationale carrière opzitten, onder meer in Frankrijk en Groot-Brittannië. In 2000 ging An na haar studies bio-ingenieur aan de Universiteit van Gent rechtstreeks aan de slag bij Coca-Cola European Partners als stagiaire in Parijs. Van daaruit klom ze snel op naar zeer diverse senior functies in Public Affairs en Communicatie, Business Transformatie, Strategic Planning en Field Sales. In 2014 groeide ze door naar Vice President-niveau als VP Field Sales Belux en in 2016 werd ze uiteindelijk VP Field Sales voor Groot-Brittannië, waar ze zeer succesvol de organisatie transformeerde. Vorig jaar keerde ze terug naar België als Director Home, om nu vervolgens de stap te zetten naar Country Director Belux. “Het was fijn om samen met mijn man en twee kinderen weer terug te keren naar het mooie en vertrouwde België”, aldus An Vermeulen. “België en Luxemburg zijn twee prachtige, zeer verscheiden markten. Innovatie, creativiteit en waarde creëren voor een gezamenlijke en duurzame groei hebben hier altijd centraal gestaan. Ik ben dus heel blij dat ik hierop mag verder bouwen.”

De huidige country director Etienne Gossart is alvast erg blij met zijn opvolgster: “Ik werk al heel wat jaren met An samen vanuit verschillende functies. Ze is zeer sterk in creatief en strategisch denken en combineert dat ook nog eens met sterk, menselijk leiderschap. De perfecte match voor deze job. Ik draag dus met zeer veel vertrouwen de fakkel over.” 

Etienne Gossart zelf wordt op 1 augustus Vice President Group Hot Beverages. Vanuit deze rol zal hij op groepsniveau de koffiebusiness verder uitbouwen, met als grote ambitie om wereldwijd de leider te worden in koffie.