In 2018 heeft schoenwinkelketen vanHaren, onderdeel van de Deichmann-groep, een omzet geboekt van 195 miljoen euro (+2,5%). Het Nederlandse bedrijf heeft in totaal 7,1 miljoen paar schoenen verkocht in Nederland en België, 200.000 meer dan het jaar daarvoor. Dit jaar breidt het haar logistieke centrum in Waalwijk uit met 12.500 m2 extra opslagruimte en opent het twee nieuwe winkels in Antwerpen en Gent.

VanHaren heeft 2018 afgesloten met een omzet van 195 miljoen euro (+2,5%), in 2017 was dit nog 190,2 miljoen. Deze lichte stijging valt ook op in het aantal verkochte paar schoenen in Nederland en België: 7,1 miljoen of 200.000 meer dan het vorige boekjaar.

Logistiek centrum uitgebreid met 12.500 m2

En daar blijft het niet bij. Zo heeft de keten ook al grootse plannen voor dit jaar. In november 2019 wordt het vernieuwde logistieke centrum in het Nederlandse Waalwijk geopend. Deze breidt uit met 12.500 m2 opslagcapaciteit. “Om toekomstbestendig te zijn en verdere uitbreiding van de vanHaren winkels in België en online activiteiten te kunnen realiseren, bouwen we aan 12500 m2 extra vloeroppervlakte voor de verwerking van 5 miljoen extra paar schoenen. Met deze stap breiden we de opslagcapaciteit met ruim 50% uit. Ook verloopt het logistieke proces nog efficiënter en zijn we in staat maatwerk in levering te garanderen en zo onze flexibiliteit te behouden”, aldus directeur Joost Van Disseldorp.

Nieuwe winkels in Gent en Antwerpen

De Nederlandse schoenwinkelketen wil dit jaar ook nieuwe winkels openen. Zo staan er deze maand al twee openingen gepland: in Gent en het Nederlandse Zwijndrecht. In het najaar opent vanHaren een flagshipstore in Antwerpen op de Meir. In deze nieuwe winkel zal ook het Belgische Support Office worden gevestigd.

“Dat wij in ons eerste jaar in België door de Belgische consument al zijn beloond met een tweede plaats in de Beste winkelketenverkiezing geeft ons zeker ‘goesting’ in de toekomst”, zegt CEO Krein Bons.

90-jarig jubileum

Dit jaar viert het bedrijf haar 90-jarig jubileum. Met 145 winkels in Nederland en 12 in ons land is de retailer uitgegroeid tot de nummer één in de schoenenmarkt. “Wij zijn blij dat het vanHaren gelukt is haar toppositie in de schoenendetailhandel te behouden en trots dat wij al 90 jaar heel veel mensen blij maken met de mooiste schoenen voor de beste prijs”, vertelt financieel directeur Robert Vos.

Erwin Vandenbosch