Vanden Borre opent volgend jaar haar eerste keukenwinkels in België: Vanden Borre Kitchen . Op termijn wil de elektrogroep het concept uitbreiden tot vijftig vestigingen in ons land. Hiermee treedt Vanden Borre in de voetsporen van haar grote concurrent Krëfel.

Vanden Borre verkoopt al langer inbouwtoestellen voor in de keuken en gaat hier met Vanden Borre Kitchen nu een stapje verder in door zelf keukens te bouwen. Hiervoor werkt de keten samen met Franchise Business Division, een dochterbedrijf van de Duitse keukengigant Nobilia, de grootste keukenbouwer van Europa. Uit de samenwerking met de franchiseorganisatie blijkt dat de het nieuwe winkelconcept beroep zal doen op franchisenemers, wat de kosten voor de keten zelf zal drukken.

De samenwerking met Nobilia is niet exclusief. Vanden Borre wil haar klanten namelijk de keuze geven tussen verschillende keukenleveranciers. Dankzij deze partnership wordt de positie van Nobilia op de Belgische markt versterkt. Met de voorziene vijftig winkels van Vanden Borre Kitchen zal het bedrijf in vier keukenketens zitten in België, waaronder keukengigant Ixina, met in het totaal 200 vestigingen.