Van Marcke gaat zijn logistieke diensten in een nieuw distributiecentrum in Kortrijk onderbrengen. De winkelketen en distributeur van sanitair en verwarming wil daar zijn stocks centraliseren. Met het nieuwe logistieke centrum wil het bedrijf de bevoorrading van de winkels, de retailers en de professionals optimaliseren.

Zopas werd de eerste steen gelegd van het nieuwe gebouw. Dat moet in maart 20148 operationeel zijn. Met deze investering van 70 miljoen euro in de transportzone LAR-zuid, naast de E17, wil de familiale groep vooral de efficiëntie van de distributie en de logistiek verbeteren. Het is de grootste investering ooit van de groep.

Vanuit dit distributiecentrum, dat 80% van de orders automatisch zal afhandelen, gaat Van Marcke het netwerk in Frankrijk, België, Luxemburg, Nederland en Zwitserland bevoorraden. “Het juiste product in voorraad hebben en op het juiste moment kunnen leveren, blijft cruciaal voor installateurs, retailers, bouwpromotoren en webshops”, zegt Caroline Van Marcke, CEO van Van Marcke.

Het EDC (Excellent Distribution to Customers) komt in de plaats van het huidig distributiecentrum in Kortrijk. Het stelt ons in staat om zowel onze dienstverlening als ons maatschappelijk engagement te perfectioneren”, voegt ze toe. Het nieuwe gebouw wordt als ‘hyperduurzaam’ bestempeld.

 

Duurzaam

De site zal water- en CO2-neutraal zijn. In de logistieke keten zal de verpakkingsafval fors verminderd worden. Dankzij het nieuwe DC zal tevens de distributie hertekend kunnen worden om de vrachtwagenkilometers te kunnen verminderen.

 

Van Marcke

Van Marcke, nog steeds een familiebedrijf, werd in 1929 opgericht door Raymond Van Marcke. Het heeft vandaag ruim 1.600 mensen in dienst. Van Marcke is naar eigen zeggen marktleider in de gespecialiseerde distributie van centrale verwarming en sanitair in België en nummer vijf op de Europese markt.