Al twee dagen blokkeren de vakbonden de Lidl-winkel in Deurne. Ze zijn ontevreden over de hoge wegdruk, het tekort aan personeel en de gebrekkige infrastructuur. Een nieuw voorstel van de directie komende donderdag zou mogelijk soelaas kunnen bieden. 

Sinds gisteren blokkeren de socialistische en christelijke vakbond de winkel van Lidl aan de Frank Craeybeckxlaan in Deurne, zo schrijft Gazet van Antwerpen. Daardoor konden klanten gisteren een hele dag niet terecht in het filiaal en het ziet er niet naar uit dat de situatie ondertussen verbeterd is, want ook vandaag blijven de deuren van de winkel toe. De vakbonden zijn niet te spreken over de slechte werkomstandigheden waarin het personeel aan de slag moet. Zo vinden ze dat er te weinig personeel is, de infrastructuur te wensen overlaat en de werkdruk te hoog is. 

Tot nu toe leverde overleg met de directie niks op. Toch zou de directie donderdag met een nieuw voorstel komen, waarna de vakbonden zullen beslissen om al dan niet verder te staken. 

Het is trouwens niet de eerste keer dat de vakbonden hun ontevredenheid uiten over de werkomstandigheden. Zo blokkeerden ze afgelopen weekend ook al de Lidl-winkel in Kontich omdat een van de personeelsleden was overgeplaatst naar een andere vestiging. 

Update (11 maart 2020):

De winkel in Deurne heeft vandaag terug zijn deuren geopend. De vakbonden wachten momenteel nog het nieuwe voorstel af dat de directie morgen normaal naar voren zal brengen.