U wil in de commerciële sector evolueren en bent op zoek naar een praktische vorming? U droomt ervan om eindelijk uw commerciële doelstellingen te behalen? Op 23 december lanceren de Sales Academy en ICHEC Formation Continue de tweede editie van het eerste ‘Certificat en Sales & Accountmanagement’ in België.

“80% van de ondernemers en vertegenwoordigers in België behalen hun sales doelstellingen niet”, begint Thibaut Deckers, directeur en oprichter van Sales Academy. “Het beroep van accountmanager zit in alle regio’s in de top tien van de knelpunten. Als antwoord hierop hebben de Sales Academy et ICHEC Formation Continue besloten de handen in elkaar te slaan om het beroep van vertegenwoordiger te gaan professionaliseren en zo te beantwoorden aan deze behoefte.”

De Sales Academy en ICHEC Formation Continue besloten in 2018 het eerste Belgische certificaat in Sales & Accountmanagement te lanceren om vertegenwoordigers en ondernemers in de B2B-sector toe te laten een praktische vorming te volgen die het verkoopproces van A tot Z ontleedt. Na het succes van de vorige editie, zal er op 23 september een nieuwe van start gaan, begeleid door de beste sales experts.

7 pijlers die de verschillende aspecten van de verkoop dekken

“Met dit certificaat willen we beantwoorden aan de echte behoeften en verwachtingen van de (toekomstige) accountmanagers en (toekomstige) ondernemers”, verzekert Thibaut Deckers ons. “Daarom werd deze opleiding ook op maakt gemaakt.” Concreet berust deze laatste op 7 pijlers

  1. de basics van de verkoop,
  2. verkoop voor gevorderden,
  3. time management,
  4. inleiding tot het recht,
  5. financiën voor niet-specialisten,
  6. social selling,
  7. onderhandelen en overtuign.

“Met andere woorden: een volledige commerciële opleiding die aangepast is aan de behoeften van de markt”, verzekert hij. Om de impact en de efficiëntie van het vormingsparcours te verhogen, werkt het opleidingsteam met ownership, interactiviteit en groepsdynamiek.

Voor wie is dit certificaat bestemd?

“Pas afgestudeerden, mensen die al aan het werk zijn, werkzoekenden… Het certificaat maakt deel uit van het parcours van de Executive Master en Management en richt zich tot al wie dit parcours wil vervolledigen met een tweede specialisatie die verband houdt met hun professionele projecten”, licht de directeur van de Sales Academy toe.

Het ‘Certificat en Sales & Accountmanagement’ beantwoordt aan de behoeften van wie:

  • wil evolueren in de commerciële sector, met name in de Business to Business;
  • professioneel account of key accountmanager wil worden;
  • op zoek is naar een opleiding van korte duur die onmiddellijk bruikbaar is in zijn of haar beroep;
  • zich als ondernemer willen bekwamen in de verkoop;
  • op zoek is naar een nieuwe job of een nieuw professioneel publiek en een commerciële opleiding wil genieten die uitmondt op een certificaat zodat hij of zij klaar is om nieuwe opportuniteiten te vinden.

De lessen, die in het Frans worden gegeven en in totaal vier maand in beslag nemen, worden trouwens ’s avonds en op zaterdag gegeven zodat ook actieve professionals eraan kunnen deelnemen.

Gondola People

Dit artikel is afkomstig van onze website Gondola People. Bent u op zoek naar een nieuwe job of rekruteert u personeel?

Klik hier