Amerikaans pakjesbedrijf UPS heeft beslist om in zijn logistieke centrum in Diegem 94 jobs af te voeren. De nachtshift verhuist naar Eindhoven. Dat bericht Belga.

De UPS-directie heeft donderdag op een bijzondere ondernemingsraad aangekondigd dat 94 banen in zijn logistieke centrum in Diegem verdwijnen. De nachtshiften in Diegem worden voortaan uitgevoerd in het Nederlandse Eindhoven. Tevens verplaatst het logistieke bedrijf 48 administratieve functies naar andere divisies van UPS in Europa.

“De herstructurering moet de efficiëntie opdrijven en de verwachtingen van de klanten beter beantwoorden”, aldus UPS-woordvoerster Ingrid Van der Zalm aan Belga. De directie meldt dat het zijn best zal doen om zo veel mogelijk getroffen werknemers naar andere diensten te plaatsen.

De vakbonden zijn hier echter niet over te spreken. “Mensen kunnen hun job verliezen omdat het bedrijf meer winst wil maken, niet omdat het werk er niet meer is. Het gaat goed met de sector en het bedrijf”, vertelt LBC-verantwoordelijke Hans Elsen aan het persagentschap.

Er werken 1.200 mensen bij UPS in de 7 vestigingen in ons land. In Diegem zijn zo’n 900 arbeiders actief.    

Erwin Vandenbosch