Unilever wil Magnum- en Ben & Jerry’s-ijs rechtstreeks bij de klant gaan leveren en breidt daarvoor zijn distributienetwerk uit. Bedrijven als Deliveroo en Uber Eats zullen de last mile delivery op zich nemen. Dat schrijft De Tijd.

Binnenkort is het niet meer nodig om langs de supermarkt te gaan om te kunnen smullen van de ijsjes van Magnum en Ben & Jerry’s, want Unilever gaat zijn distributienetwerk uitbreiden om de producten zo aan huis te kunnen leveren. Concreet gaat het bedrijf op meer dan 1.000 locaties diepvriezers installeren, van waaruit bedrijven als Deliveroo of Uber Eats de last mile delivery zullen verzorgen. Dat is een belangrijke beslissing, want zo zet Unilever andere kanalen als supermarkten, de groot- en detailhandel volledig buiten spel. Ter herinnering, Unilever vertegenwoordigt meer dan de helft van de totale ijsmarkt.

Het is trouwens niet de eerste keer dat Unilever rechtstreeks aan de klant verkoopt. Zo konden klanten al gebruikmaken van de online winkel Cream Store in de app van Deliveroo en Uber Eats. Maar nu wordt de rechtstreekse verkoop aan consumenten naar een hoger niveau getild. 

Interessant weetje: het is de Gentse start-up Deliverect, die de technologie zal verzorgen voor het beheren van het logistieke netwerk.