Vanaf donderdag 28 mei zijn er grote kortingen tot -75% te vinden bij alle Blokker-winkels in België, die recent werden overgenomen door de Nederlandse zakenman Dirk Bron. Zo probeert de keten zijn voorraad weg te werken vooraleer de winkels in juni worden omgevormd tot Mega World-winkels.

Vanaf vandaag kunnen klanten profiteren van grote kortingen in alle 123 Blokker-winkels in België. Het doel? Heel de voorraad artikelen wegwerken aan, soms zelfs extreem, goedkope prijzen. Blokker kondigt kortingen aan die oplopen tot -75%. Al gaat het slechts om een klein deel van producten. Bovendien zijn de kortingen enkel geldig in de fysieke winkels, aangezien de webshop van Blokker al sinds 10 maart definitief gesloten is. Sommige producten worden daarentegen verkocht aan -30% en -50%, terwijl andere helemaal niet afgeprijsd zijn. 

Er bestaat echter wel veel onduidelijkheid over deze uitverkoop. Volgens reacties van klanten op de Facebook-pagina van Blokker en na enkele telefoontjes die we zelf pleegden met enkele winkels, blijkt de actie immers ongeorganiseerd. Zo zijn sommige producten met 75%-korting immers niet meer verkrijgbaar in sommige winkels. Daarnaast is de actie in sommige winkels ook al vroeger gestart dan de officiële startdatum. Een ding is echter wel zeker: de uitverkoop zal enkele weken duren. In juni zal de keten immers officieel worden omgevormd tot Mega World, zoals Blokker gisteren nog aankondigde op zijn Facebook-pagina (normaal zou die verandering al in mei plaatsvinden, maar door de coronacrisis is de opening uitgesteld). Al hebben de vakbonden nog steeds hun twijfels over de officiële heropening in juni.