Uber is gestart met de voorbereiding van de brede uitrol van zijn maaltijdbezorgdienst UberEats in Europa. De dienst is al actief in Londen en Parijs, maar nu wordt die binnenkort ook aangeboden in Brussel. Ook andere Europese steden, zoals Amsterdam, Berlijn en München staan op het programma.

Voor de dienst UberEats werkt Uber samen met partnerrestaurants. Via de app – die losstaat van de taxi-app - kunnen maaltijden uit de menukaart gekozen worden. De betaling gebeurt elektronisch via de app. Een chauffeur of koerier van Uber levert de bestelling thuis, op het werk of op een andere plek. De chauffeur stapt wel niet uit de auto. De levertijd bedraagt gemiddeld 10 à 40 minuten. De keuze in de maaltijden is beperkt om de levertijd zo kort mogelijk te houden.

Brussel

Verschillende media leiden uit de vacatures op de site van Uber dat de maaltijdbezorgdienst van Uber in meerdere Europese steden wordt uitgerold. Volgens De Tijd wordt Brussel – waar de Uber- taxidienst verboden is - de derde stad met UberEats in Europa, na Parijs en Londen. Wereldwijd wordt de dienst vandaag aangeboden in 18 steden

Uber stelt nu een vijfkoppig team samen om de dienst ook in Brussel te lanceren, leidt de krant af uit vacatures op de website van Uber. In de Belgische hoofdstad wordt UberEats een concurrent van Deliveroo en Take Eat Easy.

 

Europese uitrol

Maar de vacaturesite van Uber verklapt dat niet alleen Brussel, maar ook meerdere andere Europese steden op de lijst van UberEats staan. Deze zijn onder andere Amsterdam, Barcelona (waar het Europese pioniersproject nochtans werd stopgezet), Madrid, Kopenhagen, Milaan, Rome, Stockholm, Wenen, Zurich, Moskou en Birmingham. De gezochte medewerkers moeten de dienst opzetten, lokale restaurants bereid vinden om hun aanbod in de app te zetten en koeriers vinden.

UberEats is een onderdeel van het plan van de Amerikaanse groep om veel breder te gaan dan taxidiensten en te evolueren naar een breder platform dat allerlei logistieke diensten aanbiedt en goederen vervoert. Zo bestaat in enkele Amerikaanse steden al de pakjesdienst UberRush.