Maaltijdbezorger UberEATS heeft de mogelijkheden van zijn leveringsdienst in Brussel uitgebreid. Voortaan kan je onder meer tot een week op voorhand een bestelling plaatsen.

UberEATS heeft een vernieuwde versie van zijn bestelapplicatie gelanceerd, waarbij een aantal mogelijkheden zijn toegevoegd die de dienst vooral nog flexibeler maken. Dat meldt de Brusselse nieuwssite Bruzz.

Ten eerste kunnen gebruikers van UberEATS hun maaltijden niet alleen meer thuis laten leveren. Dat gaat voortaan ook het werk en zelfs in een park. Bovendien kunnen gebruikers nog specifieker kiezen tot waar de koerier kan komen om de maaltijden af te leveren. “We zagen namelijk dat de meeste bestellingen plaatsvinden aan kantoorgebouwen of ziekenhuizen”, zegt UberEATS aan Bruzz.

Het wordt voortaan ook mogelijk om bestellingen tot een week op voorhand te plaatsen. Daarmee wil de dienst ook inspelen op geplande evenementen zoals verjaardagen of bedrijfsfeestjes.

 

Daarnaast worden ook de zoekopties fors uitgebreid. Vanaf nu kunnen gebruikers specifiek zoeken op vegan, glutenvrije of gezonde voeding die binnen een dieet past. Ze kunnen restaurants ook bekijken op basis van snelheid, prijs of nabijheid. Tenslotte geeft de applicatie nu ook restaurantaanbevelingen op basis van de eerdere bestellingen van een gebruiker.

 

Met deze vernieuwingen wil UberEATS zijn positie versterken in de concurrentiestrijd met Deliveroo in de hoofdstad. Eerder breidde het bedrijf zijn dekking- en leverzone daarom al uit tot een deel van de Brusselse randgemeenten. De maaltijddienst van het controversiële internetbedrijf Uber is sinds oktober actief in Brussel.