Rob Heesen treedt per direct terug als algemeen directeur van Blokker Nederland. Zijn functie wordt overgenomen door Casper Meijer, die ook CEO is van moederbedrijf Blokker Holding.

Volgens een persbericht van Blokker, stapt Heesen zelf op na twee jaar aan het hoofd van de Nederlandse winkelketen. Als reden voor zijn ontslag wordt er verwezen naar de zware druk die de enorme reorganisatie binnen Blokker met zich meebrengt.

“Met de op 16 mei aangekondigde strategiewijziging van Blokker Holding, zal Blokker als zelfstandige onderneming worden voortgezet. Dit stelt de Blokkerdirectie voor een nieuwe opdracht bovenop de huidige reorganisatie, de winkelsluitingen en de landelijke uitrol van De Nieuwste Blokker-winkels. Deze ontwikkelingen leggen een zware druk op de hele Blokkerorganisatie. Heesen heeft in dit kader zijn besluit om af te treden vanuit bedrijfsbelang genomen”, klinkt het.

Opvolger 

Dat Rob Heesen wordt opgevolgd door Casper Meijer, CEO van Blokker Holding, is niet onlogisch. Door de aangekondigde verkoop van alle zuster- en dochterketens wordt de holding in feite ontmanteld en teruggebracht tot één winkelketen. Dat de CEO van de holding ook bij Blokker zelf de teugels in handen neemt, is dus niet zo vreemd.

“Wij respecteren Robs besluit. Blokker bevindt zich op een kantelpunt. (…) Er staat een goede basis, maar er is nog veel te doen. We zitten midden in een reorganisatie waarbij we nog een groot aantal winkels sluiten. Daarnaast vragen inkoop, verkoop, bevoorrading en commercie bij Blokker en de verzelfstandiging van de holding nog veel aandacht. Ik pak de handschoen op om samen met de Blokkerdirectie, Nextail en alle Blokkermedewerkers het oer-Hollandse Blokkermerk relevant en bestendig een nieuw decennium in te brengen. Ik dank Rob voor zijn inzet, tomeloze energie en de uitrol van De Nieuwste Blokker. De Raad van Bestuur waardeert zijn bereidheid om beschikbaar te blijven voor Blokker Holding”, aldus Casper Meijer.

Meijer heeft de volledige steun van de aandeelhouders en de Raad van Commissarissen om zijn nieuwe dubbelfunctie te gaan vervullen. De ondernemingsraad heeft inmiddels positief geadviseerd over zijn benoeming. De ontvlechting van Blokker Holding en het verkoopproces van de overige winkelformules van het concern verlopen volgens plan.