Ton van Veen wordt de nieuwe CEO van Jumbo. Dat maakte het bedrijf zopas bekend. Daarnaast neemt Colette Cloosterman-van Eerd de functie van president-commissaris op zich. Daarmee volgt ze haar vader en grondlegger Karel van Eerd op, die in december vorig jaar is overleden.

In oktober vorig jaar raakte bekend dat CFO Ton van Veen de directie van supermarktketen Jumbo ging leiden in afwezigheid van Frits Van Eerd, wiens naam opdook in een grote witwaszaak en die zich tijdelijk had teruggetrokken als algemeen directeur van het bedrijf. Nu laat de Nederlandse supermarktketen weten dat Ton van Veen officieel de nieuwe CEO wordt. Daarmee gaat Jumbo door op de strategische koers die het bedrijf eerder had uitgezet. Van Veen werkt sinds 2004 bij Jumbo en stond samen met Karel, Colette, Frits en Monique van Eerd aan de basis van het succes van de formule die in 20 jaar van 30 naar ruim 700 winkels is gegroeid. Als gedelegeerd commissaris geeft hij sinds oktober 2022 leiding aan het directieteam en nu dus officieel als CEO. Naast Ton van Veen krijgt ook Colette Cloosterman-van Eerd een nieuwe functie in het bedrijf. Zij wordt president-commissaris en volgt zo haar vader en grondlegger Karel van Eerd op, die in december vorig jaar overleed. 

Wat met Frits van Eerd?

Het nieuws dat Ton van Veen voortaan het bedrijf zal leiden komt niet helemaal onverwacht. Frits van Eerd, die in september vorig jaar tijdelijk terugtrad omdat zijn naam werd genoemd in een grote witwaszaak, liet al langer uitschijnen dat hij mogelijk niet meer zou terugkeren aan de top van het bedrijf en dat wordt bij deze ook bevestigd. "Frits is de afgelopen maanden tot het besluit gekomen dat hij, ook na een voor hem positieve afronding van het onderzoek (op dit moment is het onderzoek nog gaande, n.v.d.r.), niet meer wil terugkeren als CEO van Jumbo. Hij ziet er naar uit om de komende jaren de op te richten family holding van de familie Van Eerd vorm te gaan geven", laat hij weten in een statement. Als aandeelhouder blijft hij wel nauw betrokken bij belangrijke strategische ontwikkelingen binnen Jumbo. Hij verdwijnt dus niet helemaal van het toneel.