Colruyt en Studio 100 lanceren samen hun eerste kinderkookprogramma ‘De Pottenlikkers', waarbij zes jonge culinaire talenten evenwichtige en kindvriendelijke gerechten maken met seizoensgroenten- en fruit. De jonge Vlaamse chefs worden bijgestaan door hulpchef Marie Verhulst.

In oktober vorig jaar kondigden we al aan dat Studio 100 en Colruyt samen dit voorjaar een kinderkookprogramma zouden lanceren dat te zien zal zijn via Studio 100 TV en de Studio 100 GO-app. Het doel van dat programma? Evenwichtige voeding bij kinderen promoten door hen zelf wekelijks simpele, evenwichtige gerechten te laten klaarmaken met in de hoofdrol seizoensgroenten en -fruit. “Zo kunnen ze op een speelse en ongedwongen manier experimenteren en bijleren in de keuken. En worden ze de nieuwe generatie groente-ambassadeurs, zowel voor hun leeftijdsgenoten als hun ouders”, vertelde Guy Elewaut, Directeur Marketing Colruyt Laagste Prijzen in oktober.

Nu wordt de samenwerking tussen Colruyt en Studio 100 concreter. Zo zal er een heel jaar lang elke week een aflevering te zien zijn waarin 6 keukenchefs werken aan een nieuw recept boordevol groenten. Het gaat daarbij telkens om 6 Vlaamse en 6 Waalse ’Pottenlikkers’. Ze worden onderverdeeld in kleine teams: het eerste duo kookt, het tweede duo - 'de Tafeldekkers' - zorgt voor een leuke tafeldekking en een originele thematische versiering, en het derde duo geeft tips & tricks en boeiende weetjes over de ingrediënten. De kinderen worden niet aan hun lot overgelaten, maar krijgen in Vlaanderen hulp van tv-host Marie Verhulst en in Wallonië van Nathalie Van Tongelen. "Ik ben zelf al van jongsaf aan bezig met eten. Koken en experimenteren in de keuken doe ik heel graag. Dit programma mogen maken met al dat jong geweld was dan ook superleuk! Daar krijg je pas energie van", aldus Marie Verhulst.

Ter herinnering, het kookprogramma wordt opgenomen in de keukens van Colruyt Group Academy. Daarnaast zorgde het culinaire team en de voedingsdeskundigen van diezelfde groep voor evenwichtige recepten. Studio 100 nam op zijn beurt dan weer het entertainment aspect voor zijn rekening.