Gisteren opende KFC zijn eerste restaurant in Vlaanderen, inclusief zijn drive-in. De opening bracht een massa mensen op de been. Bovendien kondigde Benelux Food Group (BFG), de foodspecialist die KFC bij ons uitrolt, aan dat er volgend jaar tussen maart en mei nog 3 KFC-restaurants volgen in Turnhout, Hasselt en Gent. 

Amper 6 maanden na de aankondiging van de Kempense Benelux Food Group (BFG), opent de allereerste KFC van Vlaanderen zijn deuren in Wijnegem Shopping.  “De voorbije weken heeft Benelux Food Group samen met haar partners een geheel nieuwe KFC met een drive restaurant gebouwd”, verduidelijken Mathé Heeren en Jan Peeters van Benelux Food Group. “Tegelijk hebben we ruim 70 enthousiaste werkkrachten aangeworven en zijn ze de afgelopen maanden bij collega-franchisenemers in Nederland opgeleid. Onder hen ook een equipe van gekwalificeerde koks, die alle kipgerechten van A tot Z vers bereiden in onze keuken. De volledige KFC-familie is nu helemaal klaar om dagelijks klanten in Wijnegem met open armen te ontvangen en hen de uitstekende kwaliteit te bieden die ze steeds van KFC mogen verwachten.”

KFC

Het nieuwe KFC-filiaal is gevestigd aan ingang 10 van Wijnegem Shopping, aan de zijde van de Krijgsbaan en beschikt over een zogenaamde drive-lane waar klanten met de auto hun bestelling kunnen ophalen. Het restaurant telt binnen 20 zitplaatsen.

Stormloop

De opening van het eerste Vlaamse KFC-restaurant in Wijnegem ontketende gisteren een ware stormloop. Veel liefhebbers stonden al iets voor de middag aan te schuiven om de eerste kipgerechten te verorberen en ’s avonds nam de drukte enkel nog meer toe. En het ziet er volgens de Benelux Food Group niet naar uit dat dat de komende dagen snel zal minderen. Enkele dagen geleden lieten maar liefst 3.000 fans weten op social media dat ze niet kunnen wachten om onder andere hun eerste Zinger Burgers, Boneless Crispy Strips, Hot Wings en Popcorn chicken te verorberen. 

KFC
KFC

“We zijn bijzonder enthousiast dat de Vlaamse fans eindelijk kennis kunnen maken met onze unieke kipproducten. Dagelijks bedienen we al 12 miljoen klanten in meer dan 135 landen. België was tot voor kort een van de laatste Europese landen waar KFC nog niet aanwezig was”, vertelt Ben Lauritz, General Manager KFC Northern Europe.

Het restaurant in Wijnegem is zeven dagen op zeven open: van 10 uur tot 23 uur tijdens de week, en tot 1 uur ’s nachts in het weekend. Klanten kunnen er bovendien ook na de openingsuren van het shopping center terecht, dankzij haar locatie aan de buitenzijde, ook op zondag. Leuk detail: ook op oudejaar is het restaurant open. 

3 nieuwe restaurants

Benelux Food Group maakte begin dit jaar nog zijn plannen bekendmaakte dat het de komende jaren 40 KFC- restaurants wil openen over heel Vlaanderen en regio Brussel, alsook een 40-tal in Nederland. En die belofte wil het houden. De groep bevestigde immers dat er in maart, april en mei volgend jaar nieuwe restaurants zullen openen in Turnhout, Hasselt en Gent. Fans kunnen dus alvast hun vingers beginnen af te likken.