In minder dan een week tijd hebben meer dan 5.000 mensen gesolliciteerd bij Colruyt, nadat de warenhuisketen bekend had gemaakt dat het 2.000 tijdelijke werknemers zocht om het extra werk op te vangen.

Het is een groot succes, dat is het minste wat je kan zeggen over de oproep die Colruyt lanceerde voor 2.000 tijdelijke jobs. In minder dan een week tijd kwamen er maar liefst vijfduizend sollicaties binnen bij de supermarktgroep. De bedoeling is dat de tijdelijke werknemers zieke werknemers vervangen en helpen met het extra werk dat de maatregelen in het kader van de bestrijding van de pandemie met zich meebrengen. Ze moeten helpen de traditioneel drukke eindejaarsperiode zo goed door te komen. De supermarkt richtte zich bij zijn oproep vooral op mensen die werkloos geworden zijn door de corona-crisis. Er zijn nu al 1.470 tijdelijke werknemers aan de slag in winkels van de groep. Er is ook een reservelijst. Door de massale respons heeft Colruyt het e-mailadres waar geïnteresseerden zich konden aanmelden, afgesloten. 

"We zochten vooral verkoopsprofielen, winkelmedewerkers of mensen die vlot ingezet kunnen worden in onze winkels", zegt woordvoerder Silja De Cock. "Mensen met verkoopservaring hadden dus sowieso een streepje voor, alsook mensen uit de horeca, niet alleen een van de zwaarst getroffen sectoren, maar doorgaans ook mensen bij wie klantvriendelijkheid en dienstbaarheid zit ingebakken. Zaken die toch erg belangrijk zijn om mee te kunnen draaien in de winkels van Colruyt Group. Het feit dat Colruyt Group een bekende naam is en er de afgelopen maanden sowieso veel aandacht was voor de supermarkten (lang 1 van de enige sectoren die bleef draaien en het belang van de voedingssector werd ook duidelijk), zal sowieso meegespeeld hebben. Daarnaast merken we dat onze oproep ontzettend goed gedeeld werd op social media, niet in het minst door onze eigen medewerkers. Zij hebben de oproep samen met hun eigen ervaringen gedeeld en zo hun netwerk aangesproken. We denken dus dat we massale belangstelling voor een groot stuk te danken hebben aan het enthousiasme van onze eigen medewerkers, die zich als echte ambassadeurs hebben opgeworpen.