De staking die gisteren uitbrak bij AB InBev in Hoegaarden, wordt vandaag voortgezet. De productie ligt stil en de spanningen lopen nog steeds hoog op.

De staking werd uitgelokt door een beslissing van het management over de herziening van de inhoud van een specifieke functie. Die zal moeten worden overgenomen door andere werknemers. Verschillende brouwers hebben al geklaagd dat de werkdruk te hoog is en aanvaarden deze beslissing niet. Aan de staking namen maandag enkele tientallen werknemers deel en vandaag een dertigtal.

De directie benadrukt dat er geen ontslagen zullen vallen als gevolg van deze beslissing. Maar vakbondsafgevaardigde Sander Mouton van ACV is op zijn hoede. “Dat moeten we nog zien”, reageert Mouton. “En ook al zouden er geen ontslagen volgen, het is niet dat er geen probleem is. We horen van de arbeiders dat het overnemen van die extra taken onmogelijk is.” Of de staking nog lang zal duren, is voorlopig nog afwachten. Deze namiddag om 14 uur zitten de directie en de vakbonden samen om te zoeken naar een oplossing.