Op verzoek van de industrie stelt Koelnmesse de datum van spoga+gafa definitief uit naar de eerste helft van het jaar. Dit betekent dat de grootste Tuin-Lifestyle-beurs ter wereld vanaf nu op een voor de branche beter moment wordt gehouden.

Niettegenstaande dit voorjaar de vakbeurs al bijna volledig ingevuld was, hebben de ontwikkelingen en onzekerheden ingevolge de Corona-pandemie de exposanten en bezoekers aan het twijfelen gebracht over deelname en bezoek op de voorziene data net na de zomervakantie. 

Om deze reden heeft Koelnmesse samen met de adviesraad de algehele situatie opnieuw beoordeeld en besloten de annuleringen en verzoeken van een groot aantal exposanten en bezoekers uit de branche in te willigen en geen spoga+gafa 2020 te houden. Bovendien zal het evenement op verzoek van de industrie permanent worden verplaatst. De volgende spoga+gafa vindt dus plaats van 30 mei tot 1 juni 2021. De organisatie komt daarmee eigenlijk tegemoet aan een verzuchting die reeds lang leefde. De timing van de beurs was niet meer aangepast aan de beslissingsmomenten bij retailers voor het samenstellen van hun assortimenten. 

Oliver Frese, COO van Koelnmesse: "Het doel van onze gesprekken met de industrie is om gezamenlijk een sterke vakbeurs de kans te geven om nog meer kracht en marktrelevantie te verwerven. De focus ligt op het bestelgedrag binnen de branche, dat in de loop der jaren sterk is gewijzigd. Om hier beter aan te beantwoorden zal de spoga+gafa in de toekomst eind mei of begin juni plaats vinden."